De finale van de Miss Talent Belgium 2012 werd zaterdag in Hangar 58 Bokrijk tussen 11 finalisten beslecht. De Heistse Terry Ivanova, die enkele weken geleden nog te gast was in de ThalsFM studio, was één van die finalistes.



Het was geen traditionele missverkiezing, waar de nadruk wordt gelegd op het uiterlijk, maar nu moesten de kandidates tonen dat ze werkelijk iets in hun mars hadden. Het was een avond vol zang en dans, met wisselend niveau.

Terrry Ivanova
Ook het Neteland had een vertegenwoordigster in deze verkiezing. Terry Ivanova uit Heist-Op-Den-Berg probeerde door haar zangtalent de jury, bestaande uit oa. Roel Vanderstukken en Els Tibau te overtuigen. Begeleid door een gitarist bracht ze een funky mix van enkele sfeernummers.

In het tweede deel stond er oa. een gezamelijke act op het programma. Hier kwam de stem van Terry beter tot haar recht.

Lange deliberatie
De jury stond voor een moeilijke opgave.  Blijkbaar geraakten ze er niet uit, want de beraadslaging duurde een half uur langer dan voorzien.

Martine Max werd 2e eredame, Tessie Dessers werd 1e eredame en sleepte bovendien de titel van Miss Talent of the Year in de wacht.

Deze titel werd uitgereikt door de lezers van TV-familie. De hoofdprijs de titel van Miss Talent Belgium 2012 was uiteindelijk voor de Merelbeekse Virginie Depoortere, die ook nog werd uitgeroepen tot Miss Perfekt. Evi Desmedt mag zich gedurende 1 jaar Miss Prestige noemen.

De  presentatie was in handen van Caren Meynen en Dimitri Vantomme, ook gekend als vj Dimi. Deze laatste gaf nog een spetterend optreden terwijl de jury aan het beraadslagen was.